8.8 TOTAL SCORE

X-NUCLEO-NFC04A1 NFC/RFID šild

Razvojni sistem

STM Nucleo 64/144 i ArduinoUno kompatibilan NFC/RFID šild daje sve što je potrebno za implementaciju ove tehnologije u nekom budućem projektu.


Kvalitet izrade 8
Implementirana tehnologija 9
Lakoća korišćenja 8
Odnos cena/performanse 10
PROS
  • ArduinoUno kompatibilnost
  • Pristupačna cena
  • Odlična IDE podrška
CONS
  • Lako lomiljiv šild

STM je na bazi svog ST25DV NFC/RFID tega ponudio šild koji se može koristit uparivanjem sa mobilnim telefonima/tabletima koji imaju NFC mogućnosti. Ovo otvara put IoT integracije i ovim načinom prenosa podataka.

U ovom slučaju imamo tri „igrača“ u NFC/RFID igri: razvojni sistem koji simulira budući uređaj u razvoju, računar i mobilni telefon/tablet. Tri različite programske platforme. Bitno je napomenuti da su softverski omogućeni Windows i Android sistemi za razvoj PC i mobilnih aplikacija.

Iako je moguće šild koristiti na svakoj ArduinoUno ploči, parvo je zadovoljstvo biti potpuno u STM okruženju za razvoj NFC/RFID rešenja.

Sam šild ima sedam bitnih linija signala. Tri su klasični GPIO izlazi za tri diode koje se nalaze na šildu (zelena, plava i žuta) i koje su zgodne za signalizaciju. Ostala četiri signala su ka ST25DV i namenjeni su za komunikaciju i rad antene koja je deo samog šilda.

Uz lep broj primera, i jednu kombinovanu NUCLEO/Android/PC aplikaciju, STM je sasvim pristojno podržao ovaj šild i omogućio lak startup.

Vrlo prihvatljiva cena i šilda i samih ST25DV tegova, prosto mami da se rešenja sa ovom tehnologijom rade upravo u STM okruženju.