Centralizovani monitoring mašina bez dodatnog ožičenja

Ključne prednost

  • Centralizovani monitoring svih ma-šina u fabrici preko jednog PC-a
  • Kraće vreme reakcije i niži troškovi
  • Povećana produktivnost i efikasnost
  • Bez dodatnog ožičavanja
  • Transmisioni opseg do 300 m (potrebna optička vidljivost)
  • Svaki “slave” simultano radi i kao “repeater”, pa se transmisioni opseg može značajno povećati
  • Lak uvid u sve relevantne podatke o pogonu

WERMA Signaltechnik ima jednostavno rešenje za daljinski bežični monitoring postrojenja. “Wireless Information Network” ili ”WIN” ukratko je jednostavan MDC sistem, koji omogućava da se centralizovano nadgledaju i analiziraju performanse do pedeset mašina različitog godišta i funkcionalnosti upotrebom bežične tehnologije. Čak i mašina koje inicijalno nemaju mogućnosti povezivanja u mrežu sada mogu biti umrežene u sistem.

“WIN” se instalira korišćenjem “plug & play” tehnologije. Lak postupak instalacije omogućava kako stalano tako i povremeno centralizovano nadgledanje mašina. Postojeći WERMA signalni tornjevi se mogu koristiti bez dodatnog ožičenja, jer ser signali bežičnom tehnologijom prenose do centralnog PC-a.

“WIN” koristi frekventni opseg od 868 MHz i ima domet od 300 m (potrebna optička vidljivost). Domet u zatvorenim prostorima može biti manji zbog karakteristike same građevine. Ipak, kako je svaki “slave” i “repeater” u isto vreme, prenoseći signal drugog “slave”-a do “master”-a, opseg pokrivanja se može značajno proširiti.

Softver za monitoring i analizu statusa mašine

Sa isporučenim softverom, korisnik ima uvid u stanja svih mašina na svom PC računaru. Pronalaženje grešaka ili analiza operativnog statusa je veoma jednostavna i samim tim podiže se efikasnost i produktivnost celog pogona. Jednostavan interfejs na ekranu omogućava intuitivno korišćenje i nadgledanje. Opis statusa svakog signalnog elementa može se definisati u softveru, npr. moguće je dodeliti “Mašina u radu” kao prvo stanje, “Zamena alata” kao drugo i “Greška” kao treće stanje.
Softver prati statuse svih mrežno integrisanih signalnih kula u postrojenju, a korisnik može odabrati samo neke od njih koje želi da prati i da samo njih prikazuje na ekranu. U softver je ukorporiran čitav niz različitih alata za analizu i modula za nadgledanje. (npr. analiza otkaza u toku definisanog vremenskog perioda, prikaz vremena u kojima mašina nije aktivna po mašini,…).
PC softver se lako instalira, a sama instalacija ide kroz nekoliko koraka u kojima se podiže bežična mreža.

 

“All inclusive kit: WIN complete” za KOMBISIGN 71

Sa “WIN complete” kitom možete trenutno da otpočnete nadgledanje tri mašine. Sve što treba da uradite je da montirate po jedan signalni toranj iz kita na svaku od mašina. Odmah nakon istalacije softvera na vašem PC-u možete nadgledati rad mašina.
Svaki od tri prekonfigurisana KOMBISIGN 71 signalna tornja ima tri LED svetla u crvenoj, žutoj i zelenoj boji, integrisan “WIN slave” i bazu za montažu. “WIN complete” se može proširiti sa još do 50 “slave”-ova po mreži.
Kit takođe sadrži i “WIN master”, USB kabal, uputstvo i PC softver. “Master” je opremljen malom antenom i postavlja se na zid ili uz PC sa kojim se povezuje USB kablom.

 

“WIN system” – više mogućnosti za KOMBISIGN 70 i 71

Sa “WIN system”-om korisnik ima još više mogućnosti. Kit se sastoji od “WIN master”-a, softvera, USB kabla i tri prekonfigurisana “WIN slave”-a.
“Slave”-ovi se ugrade na postojeće WERMA signal tornjeve koje želite da nadgledate. Moguće je i zasebno naručiti signalne tornjeve iz velike WERMA palete KombiSIGN proizvoda – što omogućava dodatno kombinovanje zvučnih elemenata, različitih svetlosnih efekata, boja i načina montaže.
“WIN system” dozvoljava maksimalno četiri stanja po mašini, a može se proširiti na do pedeset “slave” jedinica u mreži.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Aleksandar D.
Follow me