Idealno rešenje za grejanje doma & poslovnih prostora

ENSTO električni panelni radijatori ili kako ih još zovu konvektori, su grejna tela koja putem direktnog predavanja toplote sa grejača zagrevaju vazduh oko njega. Taj zagrejani vazduh se širi i postaje lakši od okolnog nezagrejanog, pa struji naviše i tako povlači za sobom hladni vazduh iz nižih zona koji uvlači kroz otvore u donjem delu radijatora. Ovaj način zagrevanja naziva se konvekcija a grejna tela koja rade na tom principu nazivaju se konvektori. Zato što se strujanje vazduha odvija bez korišćenja ventilatora, ova grejna tela rade bešumno i ne podižu prašinu, jer je strujanje vazduha vrlo lagano.

BT_Family_and_Beta

Finski radijatori imaju grejače konstruisane tako da svojom velikom površinom vrše efikasnu razmenu toplote i njihovi se grejači nikad ne pregrevaju pa im je vek trajanja izuzetno dug. Regulacija temperature vazduha u prostoru, kod finskih radijatora, vrši se preciznim elektronskim termostatima, visoke pouzdanosti, koji održavaju optimalnu temperaturu vašeg životnog ili radnog prostora uz minimalni utrošak električne energije. Svojim nenametljivim i elegantnim dizajnom, finski radijatori učiniće svaki prostor lepšim i toplijim u svakom smislu. ENSTO je vodeća finska kompanija u oblasti elektroenergetskih proizvoda koja svoje visokokvalitetne proizvode prodaje širom sveta.

EPHBAC1-with-heater_O1ENSTO Beta su vrhunski električni radijatori, ENSTO Beta serija je serija finskih radijatora sa elektronskim termostatom. Finski radijatori namenjeni su grejnju svih vrsta stambenih ili kancelarijskih prostorija. Visine su samo 389mm i niske temperature na površini panela. Praktični su za montažu i lako se sele, što može biti izuzetno interesantno ukoliko iznajmljujete poslovni prostor.

EPHBE02P-perspective_O1

Model sa elektronskim termostatom (5-30 ºC) sa redukcijom temperature od 5°C, odlikuje se bešumnim radom i velikom preciznošću regulacije od samo +/-0.1 ºC što omogućava veliku uštedu električne energije uz znatno veći učinak grejanja. Potvrda kvalitete ENSTO Beta električnih radijatora je 5 godina garancije.

ENSTO Beta su niskotemperaturni električni radijatori čija se temperatura optimalno distribuira u prostor, stranice su hladnije jer su veće od grejnog elementa, kako se površinska temperatura ne bi povećavala i termostat bio udaljen od grejnog elementa. Velika iskoristivost sa manjom snagom postiže se posebno konstruisanim aluminijskim lamelama za distribuciju vazduha u obliku slova X tako da dobijamo četiri kanala strujanja vazduha sa jednog grejača. Sa svakog kraka slova X umesto rednog grejača gde imamo samo jedan kanal za strujanje vazduha.

EPHBEM02P_O1

Zahvaljujući točkiću za upravljanje s jednostavnom skalom upravljanje je vrlo lako. ENSTO Beta električni radijator je otporan na prskanje IP 21, poseduje dvostruko izolovanu strukturu, visina je 389 mm, prednja ploča je udaljena 85mm od zida, preciznost regulacije +/-0.1 ºC odstupanje od zadate temperature.
Uštedite još više kombinovanjem
ENSTO Beta panelnog radijatora i Theben tajmera tip 26. Svojom jednostavnošću instalacije ovakav tip korišćenja Ensto Beta radijatora se nameće kao jednostavno i štedljivo rešenje za predstojeću zimu. Sa Theben tajmerom tip 26 možete programirati vreme rada u toku jednog dana.

timer

Uz pomoć Theben tajmera možete se vratiti u topli dom ili započeti radni dan u kancelariji bez bespotrebnih troškova za električnu energiju, jednostavno podesite tajmer da uključi Ensto Beta radijator pola sata pre vašeg dolaska.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs