Mikro Kontrol je realizovao veći broj upravljačkih sistema za različite proizvođače mašina za sečenje drvenih trupaca na teritoriji Srbije, Federacije BiH i Makedonije. Prilikom realizacije tih sistema korišćene su najsavremenije tehnologije koje uključuju moderne PLC-ove, HMI-ve i frekventne regulatore.

drvna

Za svaki projekat izrađena je tehnička dokumentacija i izvedeno je montiranje opreme na mašinu za sečenje drvenih trupaca. Programiranje, testiranje i puštanje u rad ugrađenih PLC-ova i HMI-ova je izvedeno tako da se postigne traženi kapacitet i precznost mašine. Prilikom programiranja PLC-ova striktno je poštovan PLCopen IEC 61131-3 standard.

Ugrađeni upravljački sistemi omogućavaju korisniku da definiše bazu podataka sa širinom dasaka i pozicijom sečiva za prvo sečenje. Izborom zapisa iz baze upravljački sistem određuje poziciju sečiva testere pri svakom rezu, predlažući najbolje od predefinisanih podešavanje iz baze kako bi se drvo iz trupca maksimalno iskoristilo.

Na ovaj način, uz primenu modernih tehničkih rešenja, mašine za rezanje drvenih trupaca ostvaruju veliki kapacitet uz jednostavno rukovanje i nisku cenu održavanja.


Više informacija: Mikro Kontrol, Vase Pelagića 30, 11000 Beograd, SRBIJA, Tel.:  +381 11 3699-080, http://www.mikrokontrol.rs