Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom, otvorio je svoj prvi Centar za inovacije u istočnoj Evropi, koji predstavlja ogledni prostor koji posetiocima omogućava da uživo isprobaju IoT tehnologiju kompanije. Nalazi se u okviru fabrike kompanije Schneider Electric u bugarskom gradu Plovdivu, koja se prostire na 12.000 kvadratnih metara i bavi se proizvodnjom i montažom minijaturnih prekidača, koji se izvoze u čak 30 zemalja sveta. Ovim korakom kompanija je dodatno ojačala uspešno poslovanje u regionu, gde veliki deo svojih stručnih usluga već pruža u objedinjenom uslužnom centru u Rumuniji, regionalnom logističkom centru u Mađarskoj i razvojnom centru za pametne mreže u Srbiji.

Fabrika u Bugarskoj je krajem 2019. godine dobila najviši industrijski sertifikat u okviru kompanije i time stekla status pametne fabrike. Da bi se to postiglo, bilo je potrebno ispuniti niz kriterijuma kao što su, između ostalog, najmanje 65 odsto automatizovanih procesa, sistemi za upravljanje uređajima i energijom i visokoefikasno održavanje primenom tehnologije proširene realnosti.

Za ovaj uspeh je najzaslužnija naša IoT platforma EcoStruxure. Ona se sastoji iz tri nivoa – povezanih uređaja, edge kontrole i softvera, aplikacija i usluga – i to nam omogućava razvoj različitih arhitektura po meri svake pojedinačne lokacije, upravljanje i prikupljanje podataka i korišćenje preventivnih i prediktivnih alata. Centar za inovacije smo osnovali sa ciljem da svim svojim partnerima i klijentima, kao i studentima, stažistima i mladim inženjerima u regionu, omogućimo da uživo iskuse ove nove tehnologije”, izjavio je Petr Herman, regionalni generalni direktor.

Pametna fabrika“ je program kompanije Schneider Electric koji postavlja standardizovane zahteve za fabrike Schneider Electric-a u celom svetu i globalno se primenjuje, a provere se vrše na potpuno isti način. „Naš uspeh pokazuje da su digitalizacija i poslovna zrelost u istočnoj Evropi već na zadovoljavajućem nivou. Nedavna situacija sa neophodnim distanciranjem je pokazala da je sposobnost praćenja fabričkih procesa na daljinu obavezna. Pored obavljanja svog svakodnevnog posla, sada smo spremni za posete Centru za inovacije i pametnoj fabrici iz celog regiona”, izjavila je Marija Topčijska, direktorka fabrike.

Fabrika nije bila zatvorena nijedan jedini dan tokom teškog perioda kroz koji je industrija do sada prošla. Povezanost i funkcije daljinskog upravljanja koje omogućavaju pametni sistemi, glavni su faktor za nesmetano prilagođavanje novom okruženju.

Za virtuelni obilazak posetite link i registrujte se na jednu od planiranih online tura:

https://www.se.com/rs/sr/about-us/events/local/online/smart-factory-tour.jsp


O kompaniji Schneider Electric

Mi u kompaniji Schneider verujemo da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Posvećeni smo stvaranju nebrojenih mogućnosti otvorene, globalne, inovativne zajednice koja sa žarom deli našu suštinsku svrhu i inkluzivne i osnažujuće vrednosti.

https://www.se.com/rs

Aleksandar
Follow me