• Schneider Electric za 20 godina rada u Srbiji i Crnoj Gori proširio mrežu partnera na preko 100 firmi i na taj način doneo značajne inovacije i poboljšao rad domaćih kompanija.
  • „Energetska efikasnost i digitalizacija osnove su na kojima možemo da kreiramo održivu budućnost“, naglasila je direktorka Schneider Electric-a Ksenija Karić.

Jedan od lidera u oblasti održivog poslovanja, kompanija Schneider Electric, obeležila je svečanim događajem na Belom dvoru u Beogradu, 20 godina uspešnog poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori i predstavila najznačajnija dostignuća u proteklom periodu, kao i planove za naredni period.

Ovim povodom, na događaju se okupio veliki broj zvanica, među kojima su bili predstavnici relevantnih javnih institucija, ambasade, kao i saradnici i partneri kompanije.

Prisutnima se obratila direktorka kompanije za Srbiju i Crnu Goru, Ksenija Karić koja je istakla da je Schneider Electric, za proteklih 20 godina, postao deo velikog broja značajnih infrastrukturnih projekata u Srbiji, kao i da je nosilac rešenja za digitalizaciju objekata sa velikim brojem korisnika – od Delta City i TC Galerije, do Aerodroma Nikola Tesla i Kliničkog centra Srbije.

“Mi u Schnedier Electric-u težimo da budemo digitalni partner svima u dostizanju ciljeva efikasnosti i održivosti. Verujemo da su upravo energetska efikasnost i digitalizacija osnove na kojima možemo da kreiramo održivu budućnost. Zahvalni smo našim partnerima koji su nam omogućili da kroz našu saradnju doprinesemo inovaciji i unapređenju domaćeg tržišta. Nastavićemo i ubuduće zajedno da kreiramo inovativne projekte koji unapređuju živote svih nas“, poručila je Ksenija Karić.

Ona je istakla da je kompanija u budućnosti fokusirana na razvoj softvera, pre svega na rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti u upravljanju objektima, kao i za industrijsku primenu. Njihov osnovni cilj je smanjenje rizika i održivost uz profitabilnost. Takođe je dodala da je prethodna godina bila uspešna za Schneider Electric jer je potreba da se odgovori rastućim zahtevima tržišta rezultirala povećanjem prodajnog tima u Beogradu.

„Schneider Electric veruje da je dostupnost energije osnovno pravo svakog pojedinca. Prošle godine proglašeni smo za najodrživiju kompaniju na svetu. To je veliki uspeh, ali i velika odgovornost. Ukoliko želimo značajne promene, kompanije moraju da svojim primerom i svojim operacijama pozitivno utiču na svoje dobavljače, partnere i klijente i tako prošire ideju koja će vremenom dovesti do pravih promena“, ocenila je za kraj direktorka Schneider Electric-a za Srbiju i Crnu Goru, Ksenija Karić.

Kompanija Schneider Electric danas u Srbiji ima i Razvojni centar – Hub gde zapošljava preko 900 stručnjaka koji razvijaju najnaprednije softvere u oblasti energetike.

O kompaniji
Svrha kompanije Schneider Electric jeste da osnaži svakoga da koristi energiju i resurse koje imamo na raspolaganju, na najbolji mogući način i tako obezbedi razvoj i održivost za sve. Ovaj koncept nazivamo „Life is On”.
Naša misija je da budemo vaš digitalni partner za održivost i efikasnost.
Mi pokrećemo digitalnu transformaciju tako što integrišemo vodeće svetske tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do clouda, povezujući proizvode, kontrolu, softvere i usluge tokom celog radnog veka i tako omogućavamo integrisano upravljanje sistemima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.
Mi smo najlokalnija od svih globalnih kompanija. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme koji sa žarom dele našu svrhu poslovanja, inkluzivni pristup i osnažujuće vrednosti.

www.se.com

Follow us on:
Schneider Electric Hub Novi Sad bavi se istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Kroz više od dve decenije rasta i usavršavanja, Schneider Electric Hub Novi Sad danas okuplja preko 900 zaposlenih koji zajedno rade na razvoju i isporuci softvera za distribuciju električne energije i gasa, na preko 50 projekata u različitim fazama. Glavni proizvod, ADMS ( Advance Distribution management System) predstavlja integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim distributivnim sistemima, u prisustvu obnovljivih izvora energije. Osnovna svrha ADMS-a je da se korišćenjem vrhunskog ekspertskog znanja iz oblasti energetike i softverskog inženjeringa, na najracionalniji način, iskoriste svi raspoloživi elektroenergetski kapaciteti u električnim distributivnim sistemima, sa posebnim naglaskom na obnovljive izvore energije i na taj način ostvare milionske uštede i spreči prekomerno zagađivanje životne sredine. ADMS je instaliran u preko 80 elektroprivreda širom sveta i 180 kontrolnih centara sa ukupno 160 miliona električnih potrošača. AGMS (Advance Distribution Gas System) je integrisana operativna platforma za mreže prirodnog gasa koja kombinuje SCADU zasnovanu na modelu mreže i druge napredne aplikacije za transport gasa. Nudi moderno, skalabilno i sigurno softversko rešenje za kontrolnu sobu za transport gasa budućnosti.