Samsung i Dezeen organizuju globalni konkurs za dizajn

Kompanija Samsung Electronics i globalni časopis posvećen dizajnu i arhitekturi Dezeen najavili su najnoviji svetski konkurs za dizajn koji prepoznaje vrednost održivosti. Uz nagradni fond od ukupno 18.000 funti, Re:Create konkurs za dizajn poziva kandidate širom sveta da svoje kreativne ideje o ponovnoj upotrebi, recikliranju i prenameni starih Samsung uređaja ili njihovih materijala pretvore u stvarnost.

Šta je Re:Create konkurs za dizajn?

Re:Create konkurs za dizajn odražava trajne napore kompanije Samsung da svoje proizvode i usluge učini održivijim. Kao još jedna potvrda tih napora, ovo takmičenje podstiče kandidate da osmisle inovativne načine za prenamenu starih uređaja ili iskorišćenih materijala tako što će ih pretvoriti u nove proizvode ili usluge za dobrobit ljudi i planete.

Među primerima su Samsung EYELIKE™ projekat, u kom se stari pametni telefoni pretvaraju u kamere za medicinsko dijagnostikovanje, kao i najnoviji Galaxy uređaji, čiji dizajn uključuje recikliranu plastiku od iskorišćenih ribarskih mreža, i SolarCell Remote, daljinski upravljač čija plastična komponenta sadrži 24 odsto recikliranih materijala i napaja se uz pomoć svetlosti umesto standardnih potrošnih baterija.

„Živimo u doba neizvesnosti i neograničenih mogućnosti, naročito za kreativne dizajnere“, izjavio je TM Roh, predsednik i rukovodilac centra za korporativni dizajn kompanije Samsung Electronics. „Samsung veruje u moć kreativnosti, a našu budućnost treba da zaštite i transformišu svrsishodne i održive inovacije. Nadamo se da će ovo takmičenje upaliti iskru koja vodi ka značajnim promenama za sve nas.“

RE:Create konkurs

Kako se prijaviti?

Na konkurs mogu da se prijave svi stariji od 18 godina u bilo kojoj zemlji, bilo da su profesionalni dizajneri, studenti ili nemaju formalnu obuku u oblasti dizajna.

Prijavljivanje na konkurs je lako i sve što je potrebno je da posetite zvanični sajt časopisa Dezeen, na kom ćete naći sve detalje o konkursu, uključujući uputstva za prijavljivanje i informacije o nagradama. Svi zainteresovani treba da dostave svoju ideju na Dezeenovom sajtu do 19. jula u 21.59 h.

Kako se biraju pobednici?

Prijave će proći kroz nekoliko krugova evaluacije, na osnovu sledeća četiri kriterijuma: inovacija (Koliko je ideja originalna?), rešavanje problema (Da li ideja predlaže konkretna rešenja za unapređenje života ljudi?), društveni i ekološki uticaj (Kako će ideja pozitivno uticati na ljude i planetu?) i dizajn po meri čoveka (Koliko se ideja uklapa u Samsung filozofiju dizajna i njegove proizvode ili način života Samsung korisnika?)

Nakon završetka početnih krugova, napraviće se uži spisak kandidata koji će biti objavljen u avgustu, a potom će stručni žiri sastavljen od Dezeenovih urednika i profesionalnih dizajnera odabrati pobednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata.

Prvoplasirani pojedinac ili tim će kući poneti glavnu nagradu u vrednosti od 10.000 funti. Drugoplasirani i trećeplasirani dobijaju po 4.000 funti. Za više informacija posetite Dezeenov zvanični sajt.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi http://news.samsung.com.