Nova ekonomična REC30E-Z serija DC/DC pretvarača iz RECOM-a ima snagu od 30W u kućištu niskog profila dimenzija 25,4 mm x 25,4 mm, a takođe se može pohvaliti sa dva široka ulazna opsega: 9-36V i 18-75VDC. Međutim, opseg ne ugrožava performanse, efikasnost dostiže pik od preko 90%, imaju izolaciju od 2kV/1 min, ne zahtevaju minimalno opterećenje i imaju niz potpuno regulisanih pojedinačnih i dvostrukih izlaza: 3,3V, 5V, 12V, 15V , 25V, +/-12V i +/15VDC.

Zbog svog naprednog termalnog dizajna i dizajna samog kola, konvertor radi i na visokim temperaturama okoline, na primer do 80°C bez smanjenja performansi za REC30E-4812SZ. Sa smanjenjem kapaciteta i/ili protokom vazduha, moguće su više temperature do granice kućišta od 105°C. Visoka efikasnost se takođe održava sve do malih opterećenja za male gubitke u standby-u. Uključena je kontrola isključivanja kao i +/-10% trim pin za pojedinačne izlaze.

Obezbeđena je potpuna zaštita od pregrevanja zajedno sa kratkim spojevima na izlazu, prekomernom strujom i prenaponom, dok su ulazi otporni na prenapone na 50V i 100V za dva opsega. Serija poseduje bezbednosne sertifikate prema IEC/EN 62368-1 i usklađena je sa EMC standardom EN 55032 klase A bez dodatnih komponenti i klase B sa jednostavnom spoljnom mrežom filtera. Pouzdanost je obično preko 500 hrs prema MIL-HDBK 217F, GB na 25°C.

Asortiman REC30E-Z sa montažom na PCB kroz rupe ima robusno metalno kućište za odlične termičke performanse i zaštitu i inkapsuliran je za upotrebu u teškim okruženjima stepena zagađenja 2.

„Ovo su DC/DC uređaji sa punim funkcijama uprkos njihovoj niskoj ceni i maloj veličini“, komentariše Metju Dauteriv DC/DC produkt menadžer RECOM-a. „Ovo će ih učiniti atraktivnim u aplikacijama osetljivim na troškove gde je prostor na ploči na prvom mestu, ali pri tome pouzdanost i performanse ne smeju biti ugrožene“.

Delovi uključuju trogodišnju garanciju, a uzorci i OEM cene su dostupni kod svih ovlašćenih distributera ili direktno od RECOM-a.


Više informacija: https://recom-power.com/en/products/dc-dc-converters/dc-dc-converters-regulated/rec-s-REC30-Z.html?1