Projekat “Navodnjavanje oranica“ izveden je za potrebe investitora GOLD-MG iz Donjeg Žabara. Firma GOLD-MG se bavi uzgojom stoke i proizvonjom stočne hrane i investirala je u ovaj projekat navodnjavanja oranica ukupne površine od 720 dunuma(hektara).

U sklopu realizacije inplementirana je oprema koja je obezbeđuje kontinuiranu količinu vode za navodnjavanje od 60 l/s pri radnom pritisku od 11 bara. Voda se crpi iz dva bunara. Za crpljenje vode koriste se pumpe proizvođača Grundfos.

Upravljački sistem za upravljanje rada pumpi smešten je u ormaru sa jednim frekventnim regulatorm i jednim soft starterom. Snage pomenutih uređaja su 75 kW, što je dovoljno za održavanje kontstantnog pritiska. Samo navodnjavanje je realizovano upotrebom  tifona, koji vodu raspršava u prečniku od 100m. Implementirana oprema istovremeno može snabdevati vodom dva tifona.

Nakon prve godine navodnjavanja po rečima investitora ostvaren je rekordan prinos i otplata većeg dijela investicije. Radovi su izvedeni 2011. godine.

Ukratko o nama

EMTelektro inženjering d.o.o. firma iz Brčkog, zvanično postoji od 2009. godine. Tri su osnova pravca našeg predstavljanja na tržištu:

  • automatizacija;
  • pumpni sistemi;
  • procesna oprema.

Projektovanje, proizvodnja i prodaja su delatnosti naše firme. Bavimo se projektovanjem u oblasti elektromotornih pogona, proizvodimo upravljačke ormare i hidrostanice, prodajemo gotova rešenja ali i komponente.

Naši strateški parteri su : Danfoss, GRUNDFOS i MJK. Sve tri su danske firme. Imaju veoma dobar imidž u svijetu poslujući sa njima i mi podižemo standarde svog poslovanja.

Veoma bitan segment našeg poslovanja je panel building, tu smo napravili prve korake ka predstavljanju na evropskom tržištu, realizovan je projekat za firmu Segelec iz Belgije. Projektovanje i šemiranje upravljačkih ormara.

Trudimo se imati realne ambicije u poslu, a firmu voditi na zadovoljstvo svih.


Više informacija: EMTelektro, Semberska br. 35, 76100 Brčko Distrikt, Tel:049/236250, Fax:049/236252, http://www.emtelektro.ba

Aleksandar D.
Follow me