Akcionarsko društvo u mešovitoj svojini za proizvodnju silosa, profila i opreme “UTVA SILOSI” Kovin, osnovano je 1979. godine kao deo sistema “UTVA” Pančevo. Posluje samostalno od 1990. godine.

Preduzeće  je lociranoi u najekskluzivnjijem delu industrijske zone Kovin i prostire se na površini od gotovo 25 ha. Blizina svih važnijih magistralnih drumskih saobraćajnica i blizina Beograda, te potencijal budućeg razvoja železničkog, rečnog i vazdušnog saobraćaja pružaju neograničene mogućnosti za intenzivan razvoj preduzeća.

„Utva Silosi” a.d.svoju misiju ostvaruje kontinuiranim obavljanjem procesa proizvodnje i vršenja usluga, praćenjem i analizom istih i stalnom unapređivanju i poboljšanju kvaliteta procesa. Naše osnovno opredeljenje je biti najbolji u smislu kvaliteta rada i zadovoljenja korisnika i partnera.

Kontinuiranom modernizacijom opreme i stalnim unapređenjem na svim nivoima poslovnih procesa omogućili smo razvoj sistema kvaliteta cije je dokumentovanje i efikasno sprovođenje obezbedilo usklađenost sa standardom ISO 9001:2000.

Od 2010 .godine u okviru “Dahop Utva” Kovin u Aleksincu je otpočeta proizvodnja toplopocinkovane trake i žice.

U Novembru 2011.godine je otvoren novi ogranak u Aleksincu ugovorom o zakupu nekadašnje kompanije “Alpos” i time preuzeta kompletna infrastruktura I proizvodni pogoni za proizvodnju čeličnih, hidroispitanih cevi i šupljih profila.

Proizvodni program naše firme čine:

– toplovaljani čelični limovi
– hladnovaljani limovi od nisko ugljeničnog čelika
– toplovaljani rebrasti čelični limovi
– sliteri
– šavne cevi (kvadratne, pravougaone i okrugle)
– profili za građevinsku bravariju
– hladno oblikovani profili
– zaštitne ograde za puteve
– čelične trake sa oborenim ivicama
– čelične pocinkovane trake za uzemljenje
– silosi i silosna oprema
– program izrade istegnutog metala
– zavojnice, spirale, pužni transporteri
– izrada i montaža objekata
– kontejneri za smeće
– program ograda
– noseće koturaljke za klizna i harmonika vrata


Više informacija: Utva Silosi a.d., Dunavska 46, 26220 Kovin, Srbija, Telefon: 013/741-484, http://www.utva.rs