Na štandu firme Tipteh bili su predstavljeni vrhunski proizvodi eminentnih kompanija kao što su: Yaskawa, Unitronics, Leuze electronic, Cognex, Turck, Micro-Epsilon, Hirschmann, UWT, BD Sensors, Auer…

Na posebno napravljenim panelima posetioci su mogli uživo da vide i uporede karakteristike većeg broja Unitronics proizvoda. Osim klasičnih serija Unitronics PLC kontrolera sa integrisanim panelom (JAZZ, SAMBA, Vision, Unistream) predstavljena je najnovija serija Unistream PLC kontrolera BEZ integrisanog panela (klasična instalacija na DIN šinu) + posebno Unistream HMI paneli koji se mogu opciono koristiti, ali i novi Unitronics Remote IO moduli. Posetiocima je bila dostupna oprema za merenje nivoa kompanija UWT i ABB, kao i Cognex aplikacije za čitanje bar kodova i Vision inspekcije u industriji. Pored Benedict programa kontaktne tehnike (kontaktori tasteri, motorne zaštite…), bio je izložen i veliki deo programa firme BD Sensors za merenje pritiska, kao i program za merenje protoka firme ABB.

Takođe, predstavljeni su najnovija serija frekventnih regulatora GA500 (naslednik serije V1000), serija GA700 (naslednik A1000 serije), servo pogoni Sigma-5 i Sigma-7, kao i PLC kontroleri kompanije YASKAWA. Posebno su bila interesantna 2 panela: Leuze electronic (optički senzori, oprema za zaštitu ljudi i mašina, bar code čitači…) i Hans Turck (induktivni, kapacitivni, ultrazvučni senzori, linearni pomeraj, rotacioni davači, detekcija protoka, merenje pritiska, temperature, interfejs tehnologija za Ex zone, remote IO komponente).

Ipak, najveću pažnju posetilaca na štandu Tipteh-a privlačila su rešenja sa industrijskim robotima. Od izložena 4 različita robota bismo izdvojili klasičnog robota (nosivosti 20kg) sa Air Skin oblogama (kompanije Blue Danube Robotics). Obloge omogućuju da robot radi bez dodatne mehaničke zaštite, a posetioci su mogli slobodno da priđu i da ga dodiruju, jer obloga funkcioniše tako da se robot zaustavlja i na najmanji dodir prstom ili bilo kojim drugim delom tela. Ovakvo jedinstveno, patentirano rešenje je sigurno i omogućava implementaciju do nivoa SIL 3.

KONTAKT: TIPTEH d.o.o. Ulica Moše Pijade 17A 11224 Vrčin, Srbija +381 8053 628 office@tipteh.rs www.tipteh.rs

Latest posts by mehatronika (see all)