Platite samo za opcije koje vam trebaju
Mitsubishi Electric FX3 serija je i sada vodeća serija kompaktnih PLC-ova, međutim naš razvojni tim je uvideo da postoji potreba za još jednom varijantom izuzetno uspešne FX3G verzije. Tu su već standardna FX3G i superkompaktna FX3GC verzija sa ogromnom fleksibilnošću zbog korišćenja inovativne FX3 dual-bus arhitekture. Ekspanzioni moduli se mogu dodati na obe strane CPU jedinice, što daje preko 10.000 različitih permutacija konfiguracija sistema, što znači da će sistem biti konfigurisan u skladu sa potrebama korisnika, a ne u zavisnosti od ograničenja proizvoda.

Otvorenija komunikacija
Istorijski, povezivanje PLC-a je limitirano na serijsku komunikaciju (RS232/485) i odgovarajuće mreže. Novi FX3GE CPU ima ugrađen Ethernet kao standard, što mu omogućava protok podataka od 10/100bs sa HMI i SCADA sistemima. Kako većina njih sada koristi OPC drajvere, povezivanje hardvera i softvera inžinjerima je brzo i lako uz uložen minimalni napor.

Brzo i lako povezivanje u celoj fabrici
Kako je Ethernet standard u većini fabrika i pogona, logično je koristiti istu tehnologiju za povezivanje uređaja za automatizaciju. Iako mreža za prenos podataka i upravljačka mreža moraju biti odvojene, sličnost tehnologije u izradi obe mreže samo će olakšati rad krajnjem korisniku. Korišćenje Ethernet-a takođe omogućava upotrebu ekonomičnih rešenja pri implementaciji bežičnih tehnologija.

Ugrađen analogni I/O
Standardno ugrađen analogni I/O u svakom FX3GE, omogućava laku i efikasnu kontrolu FX3 PID algoritmom bez imalo dodatnih troškova. Uštedom prostora i smanjenjem troškova nabavke dodatnih elemenata time što su Ethernet i analogni I/O već ugrađeni u CPU jedinicu, dobijamo potpuno fleksibilan sistem kod koga korisnici plaćaju samo onoliko dodatnih jednicia koliko im zapravo i treba u datoj aplikaciji.

Integrisani softverski paket
FX3GE se programira GXWorks2 softverom koji nudi potpunu fleksibilnost pri radu omogućavajući programeru da izabere ili najjednostavniji metod leder programiranja ili da koristi zahtevniji strukturni stil. FX3GE može koristiti i IQWorks softver za jednostavno povezivanje i rad sa GOT1000 HMI serijom, pogonima i drugim FX3 PLC-ovima.

FX3GE je namenjen onima koji žele kompaktan PLC koji je lako povezati i koji ima moćne upravljačke funkcije po minimalnoj ceni. Obe verzije (sa 24 i sa 40 I/O) koštaju 25% manje nego druge standardne opcije, te se može reći da je ovo najmoćniji i najekonomičniji kompaktni PLC iz Mitsubishi Electric-a do sada.


Više informacija: INEA SR d.o.o., Ul. Karadjordjeva 12/217, 11300 Smederevo, Republika Srbija, Telefon:  + 381 26 4615 401  , http://www.inea.rs