CompactRIO kontroler visokih performansi integriše Intel® Atom™ procesor i Xilinx Kintex-7 FPGA tehnologiju, pružajući izuzetne performanse i lakšu integraciju sistema.

compactRIO1

NI (Nasdaq: NATI), kompanija koja svojim rešenjima omogućava inženjerima i naučnicima da reše najveće inženjerske izazove, danas je predstavila CompactRIO kontroler izuzetnih performansi. Ovaj softverski dizajniran kontroler integriše najnovije embedded tehnologije iz Intel-a i Xilinx-a da bi postigao visoke performanse i fleksibilnost, i potpuno je podržan od strane LabVIEW 2014 i NI Linux Real-Time. Idealan je  za napredna upravljanja i primenu u teškim industrijskim uslovima, a pruža i mogućnost za veoma zahtevna procesiranja, različite mogućnosti trigerovanja i prenos podataka sa ulaza i izlaza modula C serije.

„LabVIEW RIO arhitektura eliminiše nedostatke tradicionalnih embedded  sistema i predstavlja najbolju platformu za rešavanje bilo kojeg zahtevnog upravljačkog ili nadzornog zadatka“, rekao je Džejmi Smit, direktor embedded sistema u NI. „Naš platformski pristup daje malim dizajnerskim timovima sigurnost u stvaranju inovativnih embedded sistema, eliminišući gubljenje vremena i troškove razvoja.“

LabVIEW 2014 sa podrškom za NI Linux Real-Time omogućava inženjerima i naučnicima da koriste jedno, poznato, razvojno okruženje i nastave sa razvojem svog sistema koristeći istovremeno sve prednosti povećanih hardverskih performansi CompactRIO kontrolera.

 

„Saradnja između Intela i NI omogućava industrijskim korisnicima da imaju koristi od najnovijih tehnologija procesiranja, ujedno ispunjavajući njihove zahteve po pitanju performansi“, rekao je Shahram Mehraban, globalni šef odseka za energiju i industrijske proizvode u Intel Internet Of Things Group. „Radeći zajedno sa NI, od ranih faza razvoja ovog proizvoda, u mogućnosti smo da brzo dovedemo najnoviji Intel ® Atom ™ procesor na ovaj nivo.“

Ključne karakteristike

  • Intel ® Atom ™ procesor: brže izvršavanje petlji, obrada više zadataka na istom kontroleru, brža obrada podatka sa više preciznosti i tačnosti na procesoru sa dva jezgra.
  • Kintex-7 FPGA: Obrada više kanala, realizacija složenijih filtriranja i kontrolnih algoritama.
  • NI Linux Real-Time: Pristup velikom broju aplikacija i IP-eva korišćenjem  Real Time robusnog operativnog sistema baziranog na Linux-u.
  • Embedded UI: Implementacija lokalnih HMI uređaja i korišćenje sistema kontrole za rukovanje HMI zadacima, uz smanjenje cena komponenti, kao i vremena razvoja i integracije.
  • Poboljšana Vision integracija: Korišćenje USB3 ili GigE Vision kamera kroz NI Real-Time Linux operativni sistem, integracija akvizicije direktno u aplikaciju, korišćenje novih Vision IP-eva za uključenje FPGA čipova u Vision aplikacije kao koprocesora visokih performansi.

Da biste saznali više o 4-slotnom CompactRIO  kontroleru izuzetnih performansi, posetite ni.com/compactrio/performance-controller. Verzija kontrolora sa 8 slotova će biti predstavljena kasnije ove godine.

NI je član Intel® Internet of Things Solutions društva.


Više informacija: National Instruments Slovenia, tel: +386 3 4254 200, ni.slovenia@ni.com, www.ni.com