WEINTEK HMI serije MT8000X poseduju 2 video ulaza. Korisnici sada mogu instalirane kamere za nadzor povezati direktno na Touch panel i tako nadgledati svoja postrojenja. Video zapis se može memorisati na SD memorijskoj kartici ili USB memoriji, reprodukovati koristeći standardni  Media Player ili analizirati na računaru. Serija MT8000X ima 2 video ulaza a korisnik može birati koji od dva kanala želi da posmatra (prebacivanjem sa jednog na drugi kanal). Podržani video formati su NTSC i PAL.

Udaljena kontrola preko udaljenog Touch panela
VNC je softver za udaljenu kontrolu koji omogućava potpunu interakciju sa desktopom nekog računara (na kome je instaliran VNC server) koristeći VNC Viewer na bilo kom umreženom računaru, dakle i preko Interneta. Modeli WEINTEK Touch screen operatorskih panela sa Ethernet portom poseduju instaliran VNC server. Ovo omogućava korisnicima da pristupe svom WEINTEK Touch panelima gde god da se nalaze ukoliko je on povezan na Internet.
VNC tehnologija je idealno rešenje za korisnike za daljinskim pristupom kada je u pitanju lokalna mreža sa velikim propusnim opsegom ili kvalitetnija internet konekcija, jer se ovim načinom interakcije sa drugim računarom, u ovom slučaju sa Touch panelom, prenosi u potpunosti grafika sa Touch panela. Ukoliko veza putem Interneta nije dovoljno brza predlažemo novo rešenje – EasyAcces.

WEINTEK sada nudi svoje inovaciono rešenje, EasyAccess. Pomoću EasyAccess-a možete pristupiti bilo kom WEINTEK Touch panelu povezanom na Internet. U poređenju sa drugim web server tehnologijama i VNC tehnologijom EasyAccess je mnogo efikasniji jer se u slučaju EasyAccess-a ne vrši prenos grafike kada god dođe do promene real-time podataka, već se samo real-time podaci prenose putem interneta, što naravno drastično smanjuje zahtevanu brzinu prenosa.

Princip je jednostavan. Ukoliko na računaru posedujete projekat koji se nalazi na Touch panelu EasyAccess će koristiti taj projekat kako bi prikazivao grafiku, a real-time podatke dobijati preko mreže sa samog panela. Ukoliko ne posedujete projekat koji se nalazi na Touch panelu, prilikom prvog konektovanja na panel EasyAccess će sa njega preuzeti projekat i sačuvati ga na računaru, a zatim ga koristiti za prikazivanje grafike.


Više informacija:  Uno-Lux Processing d.o.o., Poručnika Spasića i Mašere 14, 11147 Beograd, Srbija, Tel.:(+381) 11/239-23-13, 251-57-82, 251-15-87, http://www.ulpr.com/

Aleksandar D.
Follow me