ENERGETIKA I EKOLOGIJA: BEOGRADSKI SAJAM, 14-16. OKTOBAR 2015.

Energetika 2015. najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva.

Mehatronika oglas Energetika 202x299+2mm

Ovo 11. izdanje Međunarodnog sajma energetike, sa visokom UFI licencom, i u izlagačkom i u segmentu konferencijskog programa uključuje sve tematske podnivoe – od naučno-istraživačkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do obogaćivanja, distribucije, transporta, skladištenja ili neposrednog korišćenja prirodnih resursa.

Zajedno sa Sajmom energetike, od 14. do 16. oktobra, održava se i 12. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na „zelenu ekonomiju“, industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

energetika2

Zajednički slogan dvaju sajmova je „Nova energija“, što treba da naglasi njihovu organsku i funkcionalnu povezanost i međusobnu uslovljenost, kao osnove strukturnog koncepta sveukupnog održivog razvoja srpske i regionalne privrede u celini. Istovremeno, „Nova energija“ suštinski odražava jedinstvo dveju strana naizgled protivrečnog a u suštini nedeljivog globalnog fenomena, koji za cilj ima opstanak celokupne ljudske civilizacije i njen održiv napredak.

S obzirom na izlagački karakter i specifičnosti ovih sajmova, najvećih regionalnih sajamskih manifestacija u sektorima energetike i ekologije, programski akcenat je na izuzetno bogatoj konferencijskoj agendi, koja obuhvata desetine najaktuelnijih tema iz više stručnih programskih celina, kao što su: regionalna saradnja u energetici i zajednički nastup na trećim tržištima, energetska efikasnost, razvoj rudarstva, tematski dani posvećeni investitorima i partnerima, studentskim stručnim praksama i zapošljavanju, ekološkim integracijama i regionalnom razvoju, potom upravljanje otpadom, berza otpada i trgovina otpadom i sekundarnim sirovinama, upotreba otpada u energetske svrhe, cirkularna ekonomija u regionu itd.

energetika1

Najavljeno je učešće oko 200 direktnih i indirektnih izlagača, među kojima oko četvrtine inostranih, iz dvadesetak zemalja – Srbije, Hrvatske, Rumunije, Češke Republike, Slovenije, Bugarske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Slovačke, Poljske, Rusije, Velike Britanije, Norveške, Finske… a očekuje se i više od 7000 poslovnih posetilaca.

energetika3

Svi poslovni posetioci imaće ovog puta mogućnosti ne samo on-line B2Bkomunikacije i zakazivanja B2B poslovnih sastanaka, nego i on-line preuzimanja akreditiva za prisustvovanje i učešće u sajamskim programima, a sve preko http://energetika-ekologija.talkb2b.net/.


Više informacija: Beogradski sajam a.d., Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija, www.beogradskisajamtehnike.rs