Mikro Kontrol je sistem integrator u oblasti industrijske automatizacije. Specijalizovani smo za inženjering i izvođenje radova u oblasti rudarstva, metalurgije, energetike, industrije, tretmana voda. Svojim korisnicima obezbeđujemo rešenja “ključ u ruke“, opremu svetskih proizvođača, tehničku podršku i raznovrsne obuke.

eko1
PROJEKTOVANJE, IZRADA ELEKTRO ORMANA, PARAMETRIRANJE, ISPORUKA I PUŠTANJE U RAD frekventnih regulatora za upravljanje Rashladnim tornjem u (novoj) Fabrici sumporne kiseline, RTB Bor – Topionica i rafinacija

eko4
Mikro Kontrol je realizovao projekat upravljanja sistemom od tri ventilatora Rashladnog tornja, ukupne snage 400kW. Dispozicija postrojenja uslovila je veliku udaljenost (više od 250m) između frekventnog regulatora i motora ventilatora. Zahvaljujući iskustvu i optimalnom izboru opreme, Mikro Kontrol je ispunio sve zahteve investitora. Ugovor je obuhvatio izradu projekta, isporuku elektro opreme, montažu opreme u razvodne ormane, parametriranje i puštanje sistema u rad, kao i obuku korisnika.

eko3
Sistem čine tri rashladne kule za hlađenje vode koja se koristi u procesu proizvodnje sumporne kiseline. Ventilatorima ovih kula upravljaju frekventni regulatori, na osnovu referenci dobijenih iz centralnog upravljačkog sistema kroz PROFIBUS mrežu. Na samim kulama su montirane i lokalne upravljačke kutije, preko kojih operator može da preuzme punu kontrolu nad pogonom. Ovim je postignuta visoka pouzdanost sistema i u slučaju eventualnog kvara na sistemu centralnog upravljanja.

eko2
Kao deo sistema za odsumporavanje, ovaj projekat će značajno podići kvalitet vazduha u Boru minimizacijom koncentracije štetnih sumporovih oksida u izduvnim gasovima TIR-a.


Više informacija: Mikro Kontrol, Vase Pelagića 30, 11000 Beograd, SRBIJA, Tel.:  +381 11 3699-080, http://www.mikrokontrol.rs