Pod sloganom Korak u budućnost od 12. do 16. maja na Beogradskom sajmu održaće se  58. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Na jednoj od najznačajnijih manifestacija Beogradskog sajma biće predstavljeni savremeni tehnički noviteti i dostignuća tehnološkog razvoja. Brojne inovacije neće biti interesantne samo stručnoj javnosti. Među onima koje će zaintrigirati i privući pažnju šireg kruga posetilaca, svakako će se naći mnogobrojne inovacije, poput robota koji igra košarku. Košarkaški duel robota i čoveka, uz druga čuda tehnološkog napretka očekuju vas ovog maja na Beogradskom sajmu.

Prezentacijom savremenih tehnologija iz različitih oblasti, posebno u  Integri-fabrici 21 veka, elektroenergetici, elektronici, telekomunikacijama, procesnoj tehnici, klimatizaciji, grejanju i hlađenju, logistici, materijalima, brodogradnji, saobraćaju, opremi za profesionalne i naučne svrhe i inovacijama, Sajam tehnike i tehničkih dostignuća potvrdiće i ove godine da je, ostao važan pokretač privrednog razvoja i putokaz ka dostizanju novih svetskih standarda u proizvodnji.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća manifestacija je od izuzetnog značaja, budući da je jedan od prioritetnih ciljeva Vlada Republike Srbije pokretanje novog ciklusa  industrijalizacije, modernizacije i restrukturiranja velikih sistema primenom novog okvira za industrijski razvoj koji je zasnovan na ljudskim resursima, tehnologiji, inženjerstvu, istraživanju i industrijskim inovacijama.

Program Sajma tehnike i tehničkih dostignuća obuhvata većinu industrijskih grana koje se smatraju strateškim za privredni oporavak i reindustrijalizaciju: INTEGRA – fabrika 21. veka, Elektroenergetika, Elektronika, Telekomunikacije, Procesna tehnika, KGH – Klimatuzacija, grejanje,Hlađenje, Logistika, Materijali, Inovacije, Oprema za profesionalne i naučne svrhe, Brodogradnja, Industrija saobraćajnih sredstava i dr.
U okviru izložbe „KGH – Klimatizacija, Grejanje, Hlađenje“, u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu biće organizovana izložba i bogat prateći program, čija će  centralna tema biti „Automatika u KGH i obnovljivi izvori energije- Korak ka zgradama nulte energije“.

Podsetimo, Sajam tehnike je najstarija priredba Beogradskog sajma. Osnovana davne 1937. godine, ta manifestacija ostala je jedan od najznačajnijih pokretača industrijskog razvoja zemlje, najznačajniji privredni i tehnološki događaj i jedna od najprestižnijih sajamskih manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Zakoračimo u budućnost od 12 . do 16. maja na Beogradskom sajmu!


Više informacija: Beogradski sajam a.d., Bulevar vojvode Mišića 14, 11000 Beograd, Srbija, www.beogradskisajamtehnike.rs

Aleksandar D.
Follow me