Brz prenos prtljaga je veoma važan za svakog avio putnika. Stoga uprava aerodroma obraća veliku pažnju na efikasnost sistema za istovar i utovar. Upravo ovde, kao i u mnogim drugim oblastima primene, Podis® power bus sistem prikazuje svoju snagu.

Nekada je decentralizacija bila samo jedna od mnogih tema u automatizaciji. Danas je to tema broj 1. Sa Podis® power bus sistemom „Wieland Electric“, čiji je eksluzivni distributer za teritoriju Srbije i Crne Gore „Sobel“ d.o.o., je definisao smernice razvoja decentralizovanih struktura u inženjeringu sistema.

U primenama kao što su internalogistika, logistika u aerodromima, tehnologija pakovanja i mašinstvo, Podis® se već dokazao.

Novi terminal T5 na londonskom „Heathrow“-u  gde čak i Airbus A380 može pristati, je jedna od poslednjih izuzetnih referenci. 18km dug konvejerski sistem za istovar i dopremu prtljaga je sada opremljen Podis® daljinskim sistemom napajanja pogona. Kablovi ožičenja imaju IP65 stepen zaštite i dodatno su dorađeni kako bi zadovoljili britanske bezbedonosne standarde.

Ali nije to sve: brza i precizna montaža bila je zahtevana od naručioca. U oba slučaja Podis® je za korak ispred konkurencije.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs