Tematika našeg magazina i internet portala je mehatronika.  Okosnica jeste njena primena u industrijskoj automatizaciji i sa tom idejom je i nastao magazin pre desetak godina. Nesvesno smo tada imali sreću da gledamo u pravom pravcu, mada nismo ni sanjali da će mehatronika, kao sinergija elektrotehnike, mašinstva i informacionih tehnologija danas biti dominantna ne samo u industriju već i u svim ostalim sferama ljudske delatnosti.

Prateći potrebe i interesovanja čitalaca, prvi korak je bio dodavanje posebnog dela „U trendu“ koji je pokrivao novosti u oblasti mehatronike i širio paletu tema. LinkedIn profil magazina je prvenstveno okrenut profesionalnoj publici.

Vremenom, izdvojila se jedna veoma bitna oblast, oblast edukacije, koja je osnovni kamen temeljac, kroz obraziovanje budućih inženjera u pravcu mehatroničkog društva. Tada nastaje poseban deo magazina/portala EduIot. Prateći interese čitalaca u ovoj oblasti razvijamo Facebook profil magazina.

Ono što mnogi previde kada govore o mehatronici jeste njena današnja sveprisutnost u svakodnevnom životu. Mehatronički uređaj, da pojednostavimo,  je svaki uređaj koji objedinjuje mehaniku i elektroniku, a pritom ima mogućnost programiranja. Često se u razgovoru sagovornici začude kada im se kaže da su mehatronički uređaji današnjice, ne samo fabričke mašine i složeni sistemi upravljanja, već i automobil, moderni IoT uređaji (od pametne rasvete, preko kuhinjskih i kućnih aparata,…), komunikacioni uređaji, uređaji za obradu audio i video signala, gadžgeti…. LifeStyle današnjeg modernog čoveka je pod velikim uticajem dostignuća u mehatroničkoj sferi. Tako nastaje i namlađi deo našeg portala: EngineerLifeStyle.

Budući da je LifeStyle specifična oblast i da je slika bitnija od sadržaja izraženog kroz reči i brojeve u tom segmentu jače oružje, pokrenuli smo Instagram profil, čiji je cilj da na drugačiji način, prilagođen zahtevima današnje LifeStyle ideje, ponudi sadržaj mehatronike novim čitaocima. 

Naš Instagram profil možete pogledati na: https://www.instagram.com/magazinmehatronika/

To je najmlađa naša priča koju ćemo tek razvijati. Dobro došli na ovo putovanje sa nama.