VTUG je perfektni ventilski blok univerzalne namene. I pored toga što je jednostavan, on pruža neverovatno veliki broj električnih i pneumatskih opcija. Idealan je u kombinaciji sa instalacionim sistemom CTEL, koji ventilski blok čini kompatibilnim sa Fieldbus-om na jednostavan i intuitivan način.

Električne veze su visoko modularne. VTUG se različitim tipovima konekcija čak i u poslednjem trenutku može konvertovati od multipin do bilo kog uobičajenog FieldBus-a ili IO-Link-a. Instalacioni sistem CTEL čini VTUG ekstremno prilagodljivim kada su u pitanju komunikacioni kapaciteti, a samom CTEL-u se uz veoma male troškove mogu povećati komunikacione sposobnosti četiri puta.

Ova kombinacija takođe nudi visoke pneumatske performanse zahvaljujući patentiranom kertridž principu, pozicioniranju do 24 ventila u fiksnoj kordinatnoj mreži, zonalizovanju pritiska i simultanom upravljanju vakuumom i pritiskom. Sa razvodnikom ventila 2×3/2 dve funkcije se mogu kombinovati u jednoj poziciji, što smanjuje broj ventila za 50%.

  • Do 24 ventila raspoređenih u fiksnoj kordinatnoj  mreži
  • 2 veličine
  • Vakuum i pritisak na jednom ventilskom ostrvu
  • Nekoliko različitih zona pritiska na jednom ventilskom ostrvu
  • 2×3/2 razvodnik omogućava dve funkcije na jednom ventilu u isto vreme
  • Patentirani kertridž princip obezbeđuje maksimalan kvalitet i čvrstinu

Jednostavne aplikacije zaslužuju jednostavna i najsavremenija rešenja. Da li se slažete? Zbog čega onda ne bi kupovali pneumatske i elektronske komponente iz istog izvora? Na primer, optimizujete troškove VTUG ventilskim blokovima sa plug-inovima i instalacionim sistemom CTEL.


Više informacija: Festo Beograd, Omladinskih brigada 90v, 11070 Beograd, Tel: +381 11 7853 900 , e-mail:info@festo.rs, http://www.festo.rs