TEMPERATURNA KONTROLA CEVI I REZERVOARA
Samoregulišuća traka firme Hemstedt® se pokazala kao idealno rešenje za zaštitu od zamrzavanja i temperaturnu kontrolu cevi, ventila, kontejnera i rezervoara. Postavljanje traka je izuzetno lako, jer se odsecaju na meru neposredno pred montažu. Pričvršćuju se za početak cevi trakom otpornom na temperaturu i priljubljuju se uz površinu cevi ili rezervoara bez obzira da li su oni od plastike, gvožđa ili stakla. Za cevi većih prečnika koristi se istovremeno nekoliko grejnih traka.

Prednosti ovih traka su:
-čuvanje na kalemu;
-dužina trake se određuje u zavisnosti od aplikacije;
-nema pregrevanja;
-promenjivi izlaz;
-temperaturni limiter nije potreban.

ZAŠTITA STAZA I PUTEVA OD ZAMRZAVANJA
Staze, mostovi, prilazi garažama, stepeništa, nagibi i kosine, ulazi u bolnice,… su samo neka od mesta koja nikada ne bi smela da budu zaledena ili prekrivena snegom. Za ove zahtevne primene, Hemstedt® proizvodi električno podno grejanje za spoljne uslove za podloge od asfalta, cigle, tucanika i peska. Ovo grejanje omogućava bezbedno topljenje snega i leda i sprečava njihovo nakupljanje na površini.
Mreža široka 80 cm pokriva 90 cm podloge i radi pod naponom od 230 ili 400 VDC. Potrošnja je 300 W/m² ukoliko se u podlogu ugradi na dubini od 7 cm.

ZAŠTITA OLUKA I SPREČAVANJE PODLIVANJA KROVA
Montiranjem grejnih kablova u oluke oni se štite od zamrzavanja i tako se sprečavaju njihova fizicka oštecenja koja nastaju kao posledica širenja vode prilikom zamrzavanja. Takođe, funkcionalni oluci će sprečiti podlivanje krovova i zaštiti radni ili stambeni prostor.

ZAŠTITA CEVI OD ZAMRZAVANJA
Ovaj električni grejni kabal se povezuje direktno u utikač koji se nalazi pored cevi. Kabal je samoregulišući i onemogućava nekontrolisano hladenje cevi, a time i njeno oštecćnje. Pored toga, obezbeduje minimalnu temperaturu tečnosti u cevi što može biti zahtev kod pojilišta ili spoljnih česmi vode za piće. Ovaj kabal se uključuje na temperaturi od +5°C, a automatski gasi na +15°C i na taj način štedi elektricnu energiju.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs, http://www.podno-grejanje.in.rs