eLINE linija proizvoda

eLINE linija proizvoda firme Rexroth dopunjava dosadašnju široku paletu standardnih proizvoda za linearno kretanje sa komponentama koje su specijalno namenjene za rukovanje i pozicioniranje u opštem smislu, ugradnju u lake mašine i za tkz. ne-mašinski sektor. Rexroth je sa ovom dopunom standarne palete proizvoda iz grupe za linearno kretanje zadovoljio većinu potreba tržišta. eLINE paletu proizvoda čine Ball Rail® Sistem (*više u posebnom tekstu), linearna ležišta i osovine i ball screws. Izvanredan odnos cena/performansa Rexroth je kroz dugi niz godina stekao iskustvo u proizvodnji high-end komponenti za linerano kretanje i pretočio ga u novu paletu proizvoda : eLINE. Kao rezultat postignuto je da su eLINE proizvodi najekonomičnije rešenje u mnogim aplikacijama, pre svega zbog niže nabavne cene, a kasnije i zbog malih troškova održavanja.

Jednostavan dizajn
Čak i proračun i izbor eLINE proizvoda zahteva manje truda nego što je to uobičajeno. Rexroth je osmislio svoj katalog u skladu sa načinom razmišljanja dizajn inženjera. Bržim izborom komponenata i dizajnom opreme štedi se i vreme i novac.

Jednostavna ugradnja
Ugradnja eLINE proizvoda je laka i jeftina. eLINE Ball Rail® Sistem, se na primer, može ugraditi i na relativno neravnu površinu, te se na taj način smanjuju dodatni troškovi. eLINE linerana ležišta i osovine su idealna za ekonomičnu ugradnju, budući da na sebi imaju nosače za montažu. Ležišta se jednostavnop utisnu u predviđene otvore bez neke dodatne obrade. Naručivanjem usklađenih delova eLINE ball screws-a olakšava se ugradnja. Plus, široka paleta različitih kombinacija dužine, koraka i vrste navoja čini eLINE proizvode ekonomičnim zborom za raznorodne primene.

Ball Rail® Sistem

Rexroth Ball Rail® Sistem je specijalno dizajniran za ugradnju u mašinske alate i industrijske robote, gde su potrebni kompaktni elementi za linearno vođenje. Ball Rail® Sistem se izrađuje u različitim klasama tačnosti, ali uvek sa ekstremno velikom mogućnošću opterećenja i čvrstoćom. Ove kompaktne naprave se izrađuju u 9 standardnih veličina u rasponu od 15 mm do 125 mm. Rexroth proizvodi šine i klizače sa takvom preciznošću, tako da je u svakom trenutku moguća zamena bilo koje pojedinačne komponente drugom. Stoga je moguće realizovati beskonačno kombinacija unutar jedne klase tačnosti. Svaki element se može individualno naručiti i odvojeno skladištiti. Obe strane šine se mogu koristiti kao referentne ivice.

Ball Chain® tehnologija

Visoke performanse opcionog lanca kuglica (Ball Chain)
-30% veći kapacitet dinamičkog opterećenja
-4 tačke za podmazivanje na obe strane klizača
-Metalni krajevi sa rupama za podmazivanje -Rezervoar za višak ulja standardno ugrađen u klizač
-Snabdeven sa inicijalnom količinom maziva
-Poboljšano zaptivanje smanjenjem trenja
-Maksimalno ubrzanje dvostruko veće od industrijskog standarda
-Virtuelno bez održavanja

Ball Chain tehnologija je značajan napredak u mnogim aplikacijama koje zahtevaju elemente za linearno vodjenje. Pre svega je namenjena za one primene gde su neophodne superglatka pomeranja i nizak nivo buke. Kuglice razdvojene lancem se međusobno ne dodiruju. Na taj način je nivo buke smanjen, jer je eliminisano međusobno udaranje kuglica. U poređenju sa standardnim rešenjima, nivo buke je smanjen za 6 dBA. Eliminisanjem međusobnog kontakta kuglica, glatkoća kretanja je bitno poboljšana. Iako je ukupno trenje povećano češanjem lanca, varijacije u intenzitetu trenja su mnogo manje. Ovo smanjenje dovodi do ujednačenijeg i preciznijeg pomeranja.


Više informacija: Bosch Rexroth, Novi Beograd 11070, Bulevar Mihajla Pupina 10z/1, tel: 011-214-04-00; 011-311-57-74, http://www.boschrexroth.rs/